Tijekom 2017. godine održat će se ukupno 39 sajmova usko povezanih uz metaluršku branšu. Donosimo popis najrelevantnijih sajmova koji će obilježiti ovu poslovnu godinu.

Popis najvažnijih metalurških sajmova u 2017. godini

Osim što su sjajna prilika za predstavljanje proizvoda i usluga, metalurški sajmovi su događaji na kojima su prezentirana najnovija znanstvena i istraživačka dostignuća. Metalurški sajmovi su zato od velike važnosti za svako nacionalno gospodarstvo.

Tijekom 2017. godine  ukupno će biti otvoreno čak 39 sajmova koji će se održati diljem svijeta. U nastavku teksta donosimo popis najrelevantnijih sajmova koji će obilježiti 2017. godinu.

Metalworking and welding sajam

01.- 03. veljača 2017/Krasnoyarsk, Rusija

Prvi sajam po redu otvara se već u veljači 2017. godine. Regija Krasnoyarsk u Rusiji, jedna je od industrijski najrazvijenijih regija s naglašenom metalurškom industrijom. Ove godine je okupio 96 izlagača na ukupno 4.000 kvadratnih metara. Osim tvrtki koje se bave metalurgijom, sajam okuplja tvrtke koje se bave logistikom, transportom, sigurnosti, proizvodnjom alata i procesnom automatizacijom. Detaljnije informacije nalaze se ovdje.

Međunarodni sajam zavarivanja i zavarivačke tehnologije

23– 25. ožujak 2017/ Kielce, Poljska

Međunarodni sajam zavarivanja i zavarivačke tehnologije jedan je od najposječejnijih sajmova ove branše. Na ukupno 90.000 kvadratnih metara posjetitelji mogu vidjeti proizvode i usluge gotovo 7.000 izlagača iz 70 zemalja svijeta. Osim prezentiranja proizvoda i usluga, sajam uključuje i niz konferencija ne temu zavarivanja. Više informacija o sajmu možete pronaći ovdje.

Metalworking

04– 07. travanj 2017/ Minsk, Bjelorusija

Sajam Metalworking prvi puta se održao 1993. godine od kada postaje centar inovacija za područje metalurške industrije. Danas je Metalworking prerastao u najvažniji sajam u Bjelorusiji koji okuplja proizvođače i tvrtke koje se bave izradom CNC strojeva, tokarskih strojeva, servo motora, reznih i drugih alata za obradu metala. Prijava se nalazi na ovom linku.

Metpack

02– 06. svibanj 2017/ Essen, Njemačka

Metpack je sajam koji okuplja sve relevantne proizvođače metalne ambalaže. Održava se svake tri godine i predstavlja centar za sve inovatore koji se bave proizvodnjom metalne ambalaže. Prošli sajam koji se održao 2014. Godine okupio je 243 najpoznatije tvrtke iz 27 zemalja svijeta. Zainteresirane tvrtke mogu se prijaviti ovdje.

Stainless

17 – 18. svibanj 2017/ Brno, Češka

Međunarodni sajam nehrđajućeg čelika nudi svim izlagačima priliku za izlaganje svojih proizvoda i usluga usko specijaliziranih za nehrđajući čelik. Posljednji  sajam okupio je 147 izlagača  i nekoliko tisuća posjetitelja. Sajam se održava u periodu od 17.05 do 18.05 2017. godine. Više informacija o sajmu možete pronaći na ovom linku, dok informacije o participaciji i prijavi za sajam možete pronaći  ovdje.

Osim što okupljaju izlagače, na sajmovima se održavaju brojne konferencije

Osim što okupljaju izlagače, na sajmovima se održavaju brojne konferencije /Ⓒ bystronic

Metalforum

06– 09 lipanj/2017 Poznan, Poljska

Sajam koji se održava na gotovo 110.000 kvadratnih metara i okuplja vodeće tvrtke iz područja obrade metala, proizvođača strojeva za obradu metala. Metalforum je sastavni dio sajma ITM koji je proglašen najvećim modernim sajmom industrijske tehnologije. Više informacija možete pronaći ovdje.

EMO Hannover

18 – 23. rujan/ 2017, Hannover, Njemačka

Sajam koji okuplja izlagače iz područja metalurgije i metaloprerade. 2013. Godine kad je zadnji puta održan okupio je više od 2.100 izlagača iz više od 100 zemalja svijeta. Izložene proizvode vidjelo je ukupno  143.000 posjetitelja. EMO je nezaobilazno mjesto i jedan od vodećih sajmova iz branše. Link za prijavu za sudjelovanje nalazi se ovdje.

Eurotool

28 – 30. studeni/2017 Krakow, Poljska

Sajam metalurgije i alata za obradu metala. Osim što okuplja brojne izlagače, na sajmu se održavaju brojne konferencije vezane uz znanstvena i istraživačka dostignuća metalne branše. Zainteresirane tvrtke informacije o prijavi i sudjelovanju mogu pronaći ovdje.

Prošlogodišnji EuroBlech 2016

Prošlogodišnji EuroBlech 2016/©bystronic

Sufinancirani sajmovi

HOK svake godine pomaže poduzetnicima novčanim sredstvima i na taj način sufinancira dio troškova izlaganja. Ove godine jedan od najvažnijih sajmova koje će HOK sufinancirati sa čak 70% sredstava  je sajam Garten u Munchenu. Inače, radi se o najvećem obrtničkom sajmu kojeg u prosjeku posjeti 130.000 posjetitelja, a na kojem izlažu tvrtke koje se bave obradom metala, proizvodnjom strojeva i alata, namještajem, preradom itd.

Više informacija o sufinanciranim sajmovima HOK-a možete pronaći ovdje, a za sve  dodatne informacije možete se obratiti HOK-u na ovom linku.

Osim sufinanciranja HOK-a, sve tvrtke koje su zainteresirane za sudjelovanje na sajmovima mogu pronaći popis sajmova koje sufinancira HGK.